Livet genom rosa glasögon

Lovade ju för några dagar sedan att skriva mer om attraktionslagen. Om du inte har läst "The Secret" av Rhonda Byrne tycker jag du ska göra det - om du vill uppnå det liv du drömmer om. Grundkonceptet i boken är att man attraherar det man tänker på, men det räcker inte att tänka "jag vill ha" utan man ska befinna sig i ett känslotillstånd att man redan har det man önskar sig och sedan kommer dessa "saker" att attraheras till dig förr eller senare.

 

Om du vill läsa mer om attraktionslagen kan du klicka

h ä r. Halkade in på denna blogg igår och blev helt såld på alla intressanta inlägg som tjejen publicerat. Det var även hon som gav mig inspiration till inläggets rubrik. :)

 

Boken på bilden är en uppföljare som innehåller 365 visdomsord - ett för varje dag under ett helt år. Den går att beställa h ä r.

 

Det finns många skeptiker till detta då det inte finns några vetenskapliga bevis och det är upp till var och en om man vill tro på det eller inte. Dock så kan jag berätta att attraktionslagen verkligen har fungerat på mig. Tycker nästintill jag lever mitt drömliv just nu om man får trotsa Jantelagen. ;) Det är klart att jag vill uppnå visa mål i livet som att gifta mig, skaffa barn, flytta till en stor villa men om jag inte är lycklig nu med det jag har så kommer jag inte bli lycklig när de yttre omständigheterna ändras heller. Och det är just det som är poängen att lära sig att uppskatta det man har istället för det man inte har. Om man tänker efter kan man säkert rada upp en lång lista på alla saker som man varit tacksam för under dagen.

 

Och ni känner väl till uttrycket "en olycka kommer sällan ensam". Ibland börjar morgonen dåligt, till exempel att man spiller ut müsli över hela golvet, skär sig i fingret med brödkniven, missar bussen och glömmer mobiltelefonen hemma. Men skulle man inte blivit irriterad så kanske man skulle ha sluppit det andra för då hade man inte dragit till sig den negativa energin. Inget som är vetenskapligt bevisat, men jag tror att det fungerar lite som placeboeffekten att om man tror starkt på något så blir det till slut sanning.

 

Och oavsett så skadar det ju inte att få in ett lite mer positivt tänkande i sin tillvaro. Det sägs ju att optimister är lyckligare och lever längre och det är väl egentligen inte så konstigt heller. Det är inte hur man har det utan hur man tar det! ;)

 


Kommentarer
Postat av: ☆ Fru Eriksson

Åh,The Secret ~Underbart~

/Kraaaaaaaaaaam pårej & ha en goer da'!

2011-10-31 @ 09:29:02
URL: http://frunsblogg.blogspot.com/
Postat av: Miriam

BRA skrivit Carin!! instämmer till 110% :):)

Ha en underbar dag fylld med positiv energi!!

2011-10-31 @ 10:29:08
Postat av: Irina

Jättekul att hitta dig med! :-) Hoppas att vi ser mer av varandra på bloggsidorna.Attraktionslagen är verkligen ett coolt fenomen. The Secret har pga. kommersiella skäl inte fördjupat sig speciellt mycket i ämnet men det var tack vare den jag hittade Esther Hicks, hon som myntade hela konceptet. Här finns min senaste och tydligaste förklaring på vad det rör sig om: attraktionslagen på tydligast möjliga sätt: http://rosaglasogon.se/2011/08/25/hur-onskar-man-sa-att-attraktionslagen-forstar/Happy wishing! :-)

2011-10-31 @ 12:02:38
URL: http://rosaglasogon.se/
Postat av: vadfanskajagheta.se - Uppsalas största blogg

Hej :) Jag har en tävling i min blogg där jag lottar ut valfritt plagg, väska, skor osv ifrån märken som louis vuitton, canada goose, mullberry, rayban, dior, osv osv :)Klicka bara på länken här bredvid för att komma till tävlingen :) http://alexandraj.myshowroom.se/?p=3890

2011-10-31 @ 20:05:27
URL: http://vadfanskajagheta.se
Postat av: A.L

svar' roligt att du gillade den :) härligt! det är jätte bra med mig också :)

2011-10-31 @ 21:08:51
URL: http://stockholmtomarbella.blogg.se/
Postat av: milla

Jag har inte läst hela boken ännu.Den är till stor hjälp när man ska tänka positivt.

2011-10-31 @ 22:01:33
URL: http://millashalsoblogg.blogspot.com
Postat av: Amanda

Vad spännande, kan tänka mig att det är sunt att tänka så. Tänker man positivt borde det ju gå bra! =)

2011-11-01 @ 14:19:02
URL: http://www.shoppingbloggen.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback