Citronyoghurt

 

Ända sedan jag var lite har jag alltid älskat citroner. Många av mina vänner kan knappt ens se på en citron utan att göra en grimas. Själv kan jag i stort sett äta citroner rakt upp och ner. :)

 

Har länge velat testa att göra citronyoghurt  som jag minns att jag hittade på Mollys hälsoblogg för något år sedan men har sedan dess aldrig riktigt kommit mig för. Ni känner säkert igen det fenomenet. Man köper hem ingredienserna och planerar att göra något recept men av någon konstig anledning blir det inte av.

Betydligt lättare blev det igår när jag hade alla ingredienser hemma utan att ha planerat. Då var det helt plötsligt inte alls jobbigt och när man väl har gjort det en gång så har man receptet i huvudet och då blir det av att man gör det igen och igen.

 

Citronyoghurt
1 liter citronyoghurt
skalet av 1 citron
saften av 1/2 citron
lite honung

 

Häll yoghurten i en burk med lock och riv citronskalet med en citronstrimlare. Dela citronen och pressa ut saften från den ena halvan. Smaksätt sedan med lite honung. Hur mycket får du själv bestämma då det beror på hur söt/sur du vill att din yoghurt ska smaka.
Ställ in den i kylen och låt smakerna "gifta sig" med varandra under natten och avnjut din alldeles hemmagjorda yoghurt nästföljande morgon. Gärna med lite hemmagjord müsli. Självklart går köpt också bra men tycker alltid att hemmagjort slår det mesta som är köpt.

 


Kommentarer
Postat av: mintekopp

Låter fantastiskt gott. Tycker oxå om citron, är sådär friskt och härligt.

2011-09-30 @ 12:25:20
URL: http://www.mintekopp.se
Postat av: Sandra

Tack snälla du! :)

2011-09-30 @ 13:20:03
URL: http://www.sandraasp.com
Postat av: Emelie

Hejsan, fin blogg :)

Var gärna med i veckans blogg som du hittar här: http://byyemelie.blogg.se/2011/september/veckans-blogg-vinnarna-ny-omgang.html#comment :) kram

2011-09-30 @ 15:36:10
URL: http://byyemelie.blogg.se/
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik

Spännande att göra sin egen citronyoghurt! Det är min favoritsmak på yoghurt näst efter naturell, syrligt och friskt, och passar till allt <3

2011-10-01 @ 00:19:57
URL: http://karlekpatallrik.wordpress.com
Postat av: Molly

visst är den god!?! :) hoppas att allt är bra med dig denna söndag!? :)



du får ha en bra kommande vecka :) kram

2011-10-02 @ 09:07:37
URL: http://www.mollyshalsoblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0