Livet genom rosa glasögon

Lovade ju för några dagar sedan att skriva mer om attraktionslagen. Om du inte har läst "The Secret" av Rhonda Byrne tycker jag du ska göra det - om du vill uppnå det liv du drömmer om. Grundkonceptet i boken är att man attraherar det man tänker på, men det räcker inte att tänka "jag vill ha" utan man ska befinna sig i ett känslotillstånd att man redan har det man önskar sig och sedan kommer dessa "saker" att attraheras till dig förr eller senare.

 

Om du vill läsa mer om attraktionslagen kan du klicka

h ä r. Halkade in på denna blogg igår och blev helt såld på alla intressanta inlägg som tjejen publicerat. Det var även hon som gav mig inspiration till inläggets rubrik. :)

 

Boken på bilden är en uppföljare som innehåller 365 visdomsord - ett för varje dag under ett helt år. Den går att beställa h ä r.

 

Det finns många skeptiker till detta då det inte finns några vetenskapliga bevis och det är upp till var och en om man vill tro på det eller inte. Dock så kan jag berätta att attraktionslagen verkligen har fungerat på mig. Tycker nästintill jag lever mitt drömliv just nu om man får trotsa Jantelagen. ;) Det är klart att jag vill uppnå visa mål i livet som att gifta mig, skaffa barn, flytta till en stor villa men om jag inte är lycklig nu med det jag har så kommer jag inte bli lycklig när de yttre omständigheterna ändras heller. Och det är just det som är poängen att lära sig att uppskatta det man har istället för det man inte har. Om man tänker efter kan man säkert rada upp en lång lista på alla saker som man varit tacksam för under dagen.

 

Och ni känner väl till uttrycket "en olycka kommer sällan ensam". Ibland börjar morgonen dåligt, till exempel att man spiller ut müsli över hela golvet, skär sig i fingret med brödkniven, missar bussen och glömmer mobiltelefonen hemma. Men skulle man inte blivit irriterad så kanske man skulle ha sluppit det andra för då hade man inte dragit till sig den negativa energin. Inget som är vetenskapligt bevisat, men jag tror att det fungerar lite som placeboeffekten att om man tror starkt på något så blir det till slut sanning.

 

Och oavsett så skadar det ju inte att få in ett lite mer positivt tänkande i sin tillvaro. Det sägs ju att optimister är lyckligare och lever längre och det är väl egentligen inte så konstigt heller. Det är inte hur man har det utan hur man tar det! ;)

 


Veckans matlådor

Brukar inte vara så kreativ men idag kom jag på hur vi ska lösa stressen med matlagning och matlådor på vardagarna. Har fyndat en lantlig anslagstavla på Tradera och tänkte att den skulle användas till något nyttigt ändamål och den passar ju perfekt för att planera veckans matlådor.
Man skriver ner alla ingredienser från de recept man vill provlaga från olika receptböcker och från bloggar, från nätforum m.m på olika färgade lappar. Exempelvis pastarätter på rosa lappar och fiskrätter på gula lappar, etc. Sen skriver man sidnumret och vilken bok, vilken sida på nätet man hittat receptet från. Varje vecka försöker man blanda så många färger det går så man får en varierad veckomeny och så hänger man upp en lapp för varje veckodag. På morgonen tar man med sig lappen och lägger exempelvis i sin plånbok. På kvällen när man är helt slut, stressad och hungrig vet man precis vad man ska handla i mataffären. Och när man kommer hem är det "bara" att leta upp receptboken och börja laga kvällens middag som även borde räcka till matlåda dagen efter.
Visst verkar det smidigt?  Får dock utvärdera detta "koncept" senare och se om det fungerar i praktiken. Vore skönt att bli fri från "matlådeångesten" varje vardag. :)

 


Ordning i skafferiet

Jag tycker de flesta förpackningar och burkar man köper har så grälla färger eller är så tråkiga till utseendet. Därför förvarar jag i stort sett alla torrvaror i olika glasburkar och i olika burkar i mönster och färger som jag gillar. Jag vet inte hur många gånger jag har tagit fel på olika mjölsorter eftersom jag inte har märkt burkarna med innehållet. Nu har jag äntligen skaffat en sån där märkmaskin och den är hur bra som helst. Nu slipper jag tveka vilken av burkarna som innehåller vaniljsocker eller bakpulver. :)

 


Varm choklad och vänskap

Fick dessa fina presenter idag av min söta vän Miriam som nyss har varit på besök hos mig med sin lilla söta och goa prins Cornelius (8 månader). Vi åt nybakade banan- och kanelbullar och drack underbart gott te.  Synd att tiden går alldeles för fort när man har trevligt och inte har setts på ett tag. Ett tema vi pratade mycket om var attraktionslagen som jag kommer skriva ett inlägg om imorgon.
Tänkte jag och M ska prova dricka chokladen som är från Åre i helgen. Helst skulle man vilja sitta nerborrad i en skidbacke med pudersnö och dricka chokladen direkt ur termoslocket men den smakar nog nästan lika gott  i "home sweet home". Det står även på baksidan att man kan baka chokladpaj av pulvret så tänkte även testa det någon dag framöver i höst.
Och stenen - vackra ord för vacker vänskap. :)

 


Du är allt

 

 

Den här låten är tillägnad min sambo. Den är otroligt vacker och det är svårt att inte bli rörd av låttexten och jag är helt säker på att de flesta av er upplever eller kommer att få uppleva det vackraste och största på vår jord
K ä r l e k e n

 


Färska räkor

Det är inte varje dag man äter färska räkor och det är väl därför det smakar så gott när man får tillfälle att avnjuta dem. Färska räkor påminner mig om våra ljumma sommarkvällar på västkusten när man har köpt så färska räkor som bara går att få tag i där. Underbart gott att äta med baguette och alioli som vi även hade ikväll.

 


Förevigade på canvas

Har länge gått och funderat på att beställa en canvastavla och som ni själva säkert känner igen blir det aldrig riktigt av. Men så en dag förra veckan tog jag mig i kragen och klickade hem en canvastavla på canvastavlan.se.

Gjorde först om bilden till sepia som färgen kallas då den ser lite gammeldags ut som jag ju gillar så mycket. Motivet är även vikt runt kanterna så blir en lite tredimensionell känsla när man ser den från sidan.

 

Bilden är från vår Italienresa förra sommaren. Min sambo är väldigt förtjust i båtar så även han tyckte bilden blev ett bra val. :)

 

En perfekt julklapp att beställa till "your loved ones".

 


Favorittuggummin

Hittade dessa tuggummin i en låda häromveckan och blev förvånad att jag hade kvar några paket amerikanska tuggummin fortfarande. Minns att vi bland annat köpte på oss en del tuggummipaket när vi var i NYC i maj förra året, men det som tog slut först var tuggummin med mojitosmak. Är väldigt förtjust i drinken Mojito och tuggummismaken är nästintill identisk. Nackdelen är att smaken tog slut för snabbt som tyvärr gäller för de flesta tuggummin.
Är det någon som känner till om man kan köpa liknande i Sverige eller beställa från nätet? Känns som man inte vill flyga över hela Atlanten för att handla sina favorittuggummin. :)

 


Blåbärs cupcakes

Har haft svärföräldrarna på besök denna eftermiddag. Fick bli tema: blåbär idag eftersom vi har så mycket i frysen. Svärmor plockade 53 liter blåbär i slutet av sommaren så vi får påfyllt med blåbär hela tiden. Verkligen lyx. :)
Hade alla ingredienser hemma så det gick ganska snabbt att "slänga" ihop några blåbärscupcakes.

 

Blåbärscupcakes
(ca 16 små cupcakes eller 8 stora)
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 dl strösocker
100 gram mjukt smör
2 ägg
75 gram blåbär

 

Blåbärstopping
30 gram mjukt smör
100 gram krämig färskost
1 dl florsocker
1/2 dl vatten
1 msk blåbär
1 1/2 msk strösocker

 

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, bakpulver och biokarbonat. Tillsätt sockret och klicka i smöret. Vispa (gärna med elvisp) till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, medan du vispar. Vänd försiktigt ner blåbären (spara några att dekorera med). fyll cupcakesformarna 2/3 ocg grädda i ca 15 - 20 minuter.
Blåbärstoppingen gör du genom att röra samman smör och färskost. Sikta ner florsockret och blanda in det. Rör om i ca 5 minuter för att få en smidig men ganska fast kräm. Koka upp vattnet med blåbären och strösockret. Låt sjuda i ca 4 minuter. Låt svalna och krossa bären mot kanten av kastrullen. Sila saften och rör ner 4 msk av den i ostkrämen, lite i taget. Bred blåbärstoppingen på muffinsarna. Dekorera med de sparade blåbären.
Jag använde dubbla muffinsformar då motivet syns mer då plus att formarna blir mer stadiga. Ett tips från mig är även att ställa in blåbärssaften i frysen för att få den att svalna snabbare.
Jag tycker att de flesta cupcakes man gör bakas mest för att de ska bli fina och pyntas men oftast är de otroligt söta. Men dessa var faktiskt inte alls så söta eftersom det är så mycket osockrade blåbär i dem. Så kommer definitivt att göra om dessa.


Frukost på sängen

Överraskade min sambo med frukost på sängen. Tycker det är så roligt att göra iordning frukost på helgerna till skillnad på vardagarna.
Gjorde färskpressad juice på de frukter vi hade hemma: äpple, päron och satsumas. Blev en riktigt bra kombination. Blandade keso med blåbär och gjorde blåbärscones som är så snabbt, enkelt och gott att göra.

Blåbärsscones (ca 4 st)

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 gram smör
1 dl yoghurt/fil
1 dl bär
1 nypa salt
1 dl frysta bär
Blanda ihop alla ingredienser och grädda i ugnen ca 8- 10 minuter i 225 grader.

 


Mörk choklad + rödvin = lycka

Någon säger att lycka inte kan köpas för pengar. Men de har aldrig smakat choklad. ;)

 


Kärlek en fredagsmorgon

Dishwasher love quote
Gissa om jag blev positivt överraskad när jag kom in i köket och såg att diskmaskinen var urplockad. Känns som det här kommer bli en riktigt bra dag. Ibland behövs det inte tio röda rosor för att visa sin kärlek. :)

 


Nästan perfekt

Tycker att det är så mysigt med mörka höstkvällar när man tänder ljus. Helst skulle man vilja att middagen redan var klar och att man hörde en romantisk musik i bakgrunden när man kom hem. Men allting är ju inte som i drömmarna. Verkligheten visar en ourplockad diskmaskin, massor av smulor på golvet trots att jag dammsög igår, någon har ätit upp sista tonfiskburken (tänkte göra tonfiskgratäng) så jag måste gå och handla och hungrigare än så här har jag nog aldrig varit.
Men det är väl det som är det charmiga att allting inte hela tiden måste vara så perfekt. Nästan perfekt räcker gott och väl. Men tänkte ändå försöka sätta guldkant på denna torsdagskväll genom att krypa upp i soffan bredvid min sambo med mina fårskinnstofflor på under ett tjock och fluffigt duntäcke, tända ännu fler doftljus, kolla på en gammal svensk komedi med lite gurkstavar och sour cream dip och inse att de bästa upplevelserna i livet nästintill är gratis.

 


En dag

BILDEN ÄR LÅNAD FRÅN FIFFISFILMTAJM.SE

 

Har precis kommit hem från bio med en vän. Vi passade på att se en riktig tjejfilm som fick oss både att skratta och gråta. Filmen grävde djupt i våra hjärtan och lyckades beskriva de vackra och de sorgliga stunderna i livet om vartannat. Det är en filmatisering av bestsellern "En dag" och om du är nyfiken på filmen kan du se en trailer h ä r.
Jag läser den boken just nu och när jag såg filmen hade jag endast läst några kapitel i boken och tyckte att filmen var bra.
Min vän som har läst boken blev besviken. Som alltid brukar det ju vara en nästintill omöjligt uppgift att göra film av en älskad roman. Det är sällan en film överträffat en bok med alla dess detaljer och ibland sidvis långa beskrivningar av karaktärernas känslor och tankar.
Ser dock fram emot att läsa ut boken för jag gillar den verkligen. Vill knappt läsa ut den för det kommer kännas så tomt.
Älskar kloka ord och vackra citat om livet, vilket filmen innehåller. Mitt favoritcitat från filmen:

 

"Whatever happens tomorrow we have today. I´ll always remember it."

 

 


Lev vackert

BILDEN ÄR LÅNAD FRÅN FÖRFATTARNAS HEMSIDA

 

Om den här boken låg under granen i ett paket skulle jag inte bli besviken som bara genom titeln och omslaget ger mig en riktig feel good känsla.

Jag läser både inredningsböcker och receptböcker om och om igen och har dem även som prydnad så den här boken  skulle inte bara stå i ett skåp och samla damm. :)

Tycker det är så härligt att bläddra igenom sådana böcker och titta på alla vackra bilder och få inspiration och drömmen är att någon gång själv ge ut en bok med massvis av vackra bilder och med ett tema på de saker jag har passion för i livet.

Bokens syfte är enligt författarna för att  inspirera till att sätta guldkant på vardagen, att leva livet fullt ut och att ta tillvara på allt gott, vackert och mysigt livet bjuder på.

Ingela och Petra som författarna heter äger även en liten inredningsbutik i Kristinehamn, Värmland där jag måste göra ett besök nästa gång jag hälsar på "släkten" där.

 


Söta som socker

Gissa vem som blev helt förtrollad när hon fick syn på dessa sockersöta kryddburkar fyllda med pynt till cupcakes eller till kakbaket? :)
Finns att köpa på Åhléns inredningsavdelning.

 


Morgonstund har guld i mun

Helgmornar är väl något av det bästa som finns? (I alla fall för oss som inte har barn). Ligga kvar i sängen och läsa varenda del av morgontidningen, ingen stress att behöva gå upp och sen har man oftast lite mer energi för att fixa i ordning en lite lyxigare frukost.

 


Pimpa din syltburk

Att göra sylt är faktiskt väldigt enkelt. Du hittar ett grundrecept h ä r. Om man byter ut bären kan man variera receptet i oändlighet.

 

Att pimpa en syltburk är också väldigt enkelt. Det du behöver är följande och allt finns att köpa på Panduro förutom märkmaskinen som jag hittade på Clas Ohlson.

 

1 glasburk
1 bit tyg
1 resårband
1 tandad tygsax
1 märkmaskin

 

Ett tips är att spara gamla syltburkar och andra burkar. Efter att du har diskat burken lägger du den i kokande vatten och drar sedan av etiketten.

 

Märkmaskinen är verkligen en bra "investering". Har använt den så mycket och märkt upp burkar med pasta och mjöl, pärmar, kylskåpshyllor, kryddhyllan. Blir ju så mycket enklare att hitta i sitt skafferi om man ser vad det är.

 


Favoritglass idag favoritpass imorgon

I helgen är jag sk "gräsänkling" och tänkte ha en liten myskväll med mig själv ikväll. Hittade en helt oöppnad Ben & Jerry glass i frysen och tänkte jag skulle unna mig lite av min favoritglass sedan i somras "Cookie Dough". Det är ju ändå fredag. Och imorgon ska jag på mitt favoritpass Zumba så det går plus minus noll ungefär. :)
Har massa pysselprojekt på gång också som jag tänkte göra klart i helgen nu när jag har så mycket tid själv. Nu ska det målas och lyssnas på Lars Winnerbäck! Kommer upp bilder i helgen så att ni kan få lite inspiration vad man kan hitta på för något kreativt höstmörka kvällar.

 

Ha en mysig och trevlig fredagskväll söta rara ni! ♥

 


Födelsedagsfirande på Grill

Ikväll har jag varit ute och firat en av mina bästa vänners födelsedag på restaurangen Grill där de har jättetrevlig personal och jättegod grillad mat. Det är en riktigt mysig restaurang i en härlig miljö med massor av olika rum man kan sitta i med olika teman. Vi hade turen och hamnade först i ett jättemysigt rum med kristallkronor i taket, speglar och rosa detaljer i en shabby chic liknande miljö. Precis helt i min smak. Till och med stolarna var sammetsklädda i rosa. :)
Senare kom min väns lillasyster så vi fick byta till ett större bord i ett annat rum med Carl Larsson tema. Inte lika fint men lika trevligt sällskap!

 


Hello hallonsmoothie

 

Frysta hallon, lite vaniljyoghurt, lite is och en blender/mixer är allt du behöver. Efter några få minuter har du en iskall hallonsmoothie att avnjuta innan du rusar iväg till jobbet. Var tidigare lite slarvig med frukosten och åt oftast på jobbet men mina nya rutiner är faktiskt mer disciplinerade.

 

Mitt tips är att gå upp en halvtimma tidigare (minst!). Om du är riktigt morgontrött (som jag!) och om du är en stolt ägare till en Iphone kan du ladda ned appen "Sleep Cycle". Du lägger den bredvid dig i sängen och den känner av dina rörelser och väcker dig när du sover som minst djupt. Dock fungerar den inte om du har en käresta som ligger tätt bredvid dig och snusar. ;)

 


Världens godaste morotsbullar

Tycker att det är lite omständigt att baka bröd för att det tar sådan tid med jäsningen. Men uppskattar i alla fall min skatt Kitchen Aid som är en riktig allsidig och tjusig medhjälpare i mitt kök. Är man hemma en hel kväll så går det ju rätt bra. Och det är verkligen värt det när de väl är klara. Speciellt doften av nybakat som sprider sig i köket.
Min sambo tyckte att dessa morotsbullar var godare än hans farmors hembakta så känns som att det är ett rätt bra betyg. Blev bjuden på dessa hos en vän i början av året och blev helt såld och fick med mig receptet hem.

 

50 gram jäst
5 dl mjölk
0, 5 dl olja
2- 3 stora morrötter
1 tsk salt
2 stora msk honung
nävar frön
2 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
6 - 8 dl vetemjöl

 

Blanda ingredienserna. Låt jäsa 30 - 40 minuter. Forma degen till bullar. Jäs i 30 minuter. Grädda i 15 minuter i 220 grader.
Pensla bullarna med olivolja och strö på sesamfrön. Spraya vatten på morotsbullarna efter 10 minuter i ugnen för att få en krispigare yta.

 


Kyckling med jordnötssås

När vi är på kina/thairestaurang väljer jag alltid kyckling med jordnötssås om det finns på menyn. Blev sugen på att prova om det gick att göra en liknande kycklingrätt hemma.

 

4 portioner

4 kycklingfiléer
smör
2 dl krämig kokosmjölk
2 dl matlagningsgrädde
5 msk jordnötssmör
1 tsk sambal oelek
saften av 1/2 lime
salt

Skär eller klipp kycklingen i bitar, salta och peppra och bryn dem försiktigt så att de får en stekyta. Lägg sedan kycklingbitarna i en ugnsform och sätt in i ugnen på 180 grader i ca 15 minuter. Du kan även steka klart dem men tillagas de i ugnen sparar du tid.

Sänk temperaturen och häll i kokosmjölk, sambal oelek, limesaft och salt.  Vispa ihop ingredienserna direkt i stekpannan med en handvisp och låt det koka upp. Sänk sedan värmen och häll i jordnötssmöret och matlagningsgrädden. Låt det sedan småputtra tills såsen blir aningen tjockare i ca 5 - 10 minuter. Vänd till sist i kycklingen.

Servera gärna med vildris/bulgur/couscous.

Jag gjorde dubbel sats sås och tyckte det blev perfekt eftersom såsen är så god. Bytte även ut matlagningsgrädde mot vispgrädde som stod i grundreceptet som jag hittade på Jennys Matblogg.

Om ni gillar jordnötssås så tycker jag verkligen ni ska testa detta recept för det smakade nästan som på restaurang och gick snabbt och enkelt att göra. (Får man trotsa Jantelagen och säga så om sin egen mat? :) Tidigare har jag provat med jordnötssås på burk men det är aldrig något jag kommer att göra om.

Hemlagat slår det mesta. :) Sen är det klart att man kan göra eget jordnötssmör också om man känner att man har tiden. ;)

 


Kärlek till pärlor

Älskar pärlor. Allt från att dekorera närbilder med pärlhalsband till pärlor som örhängen och som knappar eller detaljer på koftor.

 

På bilden ser ni mina två pärlor som är två av de bästa köpen jag gjort. Den blågröna koftan är från United Colors of Benetton och finns i olika färger. Köpte den för flera år sedan men såg den senast för några månader i deras butik så tror att den finns kvar några år till.

 

Den vita koftan som är tillverkad i ett underbart skönt material (nästan som Angora) såldes på H&M för några år sedan men jag fyndade den på Tradera.

 

Om du också är förtjust i pärlor kan du köpa pärlknappar och sy om dina koftor. Det har jag gjort på en blus och resultatet blev riktigt lyckat. Kändes som en helt annan blus. Tänkte jag skulle lägga upp en bild på den senare idag.

 

På bilden syns även de pärlgalgar som jag skrev om i ett tidigare inlägg.

 


Rosa rosor

 

Har inte speciellt gröna fingrar alls, men det har som tur är min sambo. Så det är han som håller liv i de få gröna levande växter vi har i hemmet.

 

Tycker det är så fint att ha en vas med tulpaner eller rosor i badrummet och på köksbordet. Men det blir ju mest vid speciella tillfällen eftersom det blir riktigt oekonomiskt att köpa nya varje vecka. Funderar på att leta efter några plastblommor som ser "äkta" ut men har inte hittat några.

 

Har ni något tips?

 


Pizza och rödtjut

 

I helgen är vi på besök hos våra bästa parvänner Ida hjärta Oskar i Örebro. Min sambo och Oskar är barndomskompisar men jag och Ida känns nästan som systrar nära vi väl ses, vilket tyvärr inte är så ofta. Igår åt vi hemlagad vegetarisk pizza och drack rödvin. Sen gick jag & Ida ut och mötte upp några andra vänner. Sammanfattningsvis var det en riktigt lyckad kväll.

 

Tänkte jag skulle publicera receptet på pizzan med Idas underbart goda tomatsås när vi kommit hem ikväll.

 

 


Bubbel med bubbel

 

Överraskade min underbara sambo idag med en rosa ros i munnen när han kom hem från jobbet. Känns som något man bara gör i filmer men när jag hörde nyckeln i låset tänkte jag att varför inte vara lite spontan, haha. Han blev självklart glad för att jag överraskat honom men bänkade sig direkt i soffan för att kolla på landskampen mellan Sverige och Finland.

 

Ibland borde man ha bättre koll på sportvärlden när man planerar överraskningar. Tydligen inget bra spel från Sveriges sida fick jag höra men han var ändå på glatt humör efteråt.  :)

 

Blev en lyckad fredagsöverraskning till slut ändå. Som ni ser på bilderna var det riktigt mysig och romantisk stämning i vårt älskade badrum som jag ibland förvandlar till ett litet hemmaspa.

 


Passion for oil

Har blivit så förtjust i oljor av olika slag och tänkte tipsa om mina två favoritoljor. Kokosoljan som jag älskar så har jag ju redan tipsat om i ett tidigare inlägg.

 

Jag har börjat tvätta ansiktet med jojobaolja istället för att använda rengöringsprodukter där man inte har någon aning om vad alla ingredienser är för något. Hittade den på hälsokostbutiken Life. Huden blir underbart len efteråt och man behöver inget vatten som ju är uttorkande. Därefter brukar jag smörja in ansiktet med den underbara kokosoljan.

 

Och hur många gånger har man inte provat den ena nagellacksstärkaren efter den andra och aldrig blivit riktigt nöjd med resultatet. Såg att det var extrapris på babyolja och tänkte att varför inte testa att smörja in nagelbanden med den oljan? Det var verkligen ett smart drag. För det första blir naglarna superlena vilket jag aldrig ens har reflekterat över tidigare och för det andra har de börjat växa mycket snabbare. Så nöjd. :)

Du och jag i snön...

Det som göms i tö kommer upp i snö. Ja, verkligen en gammal klyscha. Men gick igenom mina smycken och hittade mitt armband som jag beställt från nätet för flera årsedan men inte använt på jättelänge.

 

Nog för att sommaren är romantisk med sina vackra solnedgångar och spegelblanka vattenytor. Men hur romantiskt är det inte att vara ute i snön med sin älskade och dricka varm choklad och se ut över ett gnistrande snölandskap. Eller att göra snöänglar tillsammans.

 

Symboliken från armbandet gör mig verkligen lycklig och är vardagslycka för mig. Och det finns en hemlighet bakom smycket som jag kommer avslöja nästa år. ;)

 


Minnen från förr

Letade efter en sak i källaren och hittade gamla dagboksanteckningar, gamla ursöta kärleksbrev från mellanstadiet och kärleksdikter från en kärlekskrank tonåring. Blev verkligen nostalgisk och kunde inte sluta le. Har skrivit om allt från när jag tappade min första tand och knappt kunde stava till hur lycklig jag var när jag klarade mitt körkort för sisådär 11 år sedan.Tänk vad intressant det är att läsa efter några år hur man tyckte och tänkte om saker och ting. :) Jag har till och med skrivit i dagbok i detalj i perioder och till och med lyckats återge vissa roliga konversationer. Hur orkade jag? :) Men verkligen så värt det.

 

Ett av mina finaste minnen från barndomen var när jag hade kalas och hade håret uppsatt i två tofsar med rosa rosettband, mamma hade bakat chokladbollar och såna där dallriga kokoskakor som var populära på 80-talet. Spänningen när man väntade på alla gäster och sedan fick riva upp sina vackert inslagna paket. Jordgubbstårtan och alla ljusen man helst ville kunna blåsa ut i ett andetag. Alla lekar man lekte som bland annat "Ria ra" och "Bro bro i Breja" och "Viskleken". Och förväntningarna som låg i luften innan det var dags för den klassiska fiskdammen. Och man jämförde sina godispåsar och kunde bli ledsen för att man fick fel färg på klubban eller om någon kompis valde att ta hem den rosa ballongen med kaninöron som det bara fanns en av. Och hur man somnade med ett leende på läpparna och var så lycklig över att vara ett år äldre.

 

Från och med nu ska jag förvara alla anteckningar i asken "Minnen" som ni ser på bilden. Är verkligen förtjust i "Different design" där lådan kommer från. Lantligt, vitt och praktiskt då man ser vad lådan innehåller.

 

Vilka är era finaste minnen från barndomen? ♥

Äntligen måndag!

Äntligen måndag. Som jag har längtat, eller inte. ;)
Ikväll blir det film (deckare) och lite godis. Jag gillar bara choklad och min sambo gillar bara lakrits. Så egentligen behöver vi ju inte mitt och ditt skålarna men de är ju så söta så svårt att låta bli att använda dem. Har aldrig varit förtjust i måndagar men om man tänker att det bara är fyra hela dagar kvar till helg igen så känns måndagar lite mer upplyftande. Och om man ser på film en måndagskväll så får man ju lite av den där härliga fredagskänslan i alla fall.
Tänkte tipsa om LoveFilm.se som är ett företag där man kan prenumerera på hyrfilmer via nätet.

 

Det fungerar så här:

 

Välj ut alla filmtitlar du vill se
Filmerna skickas hem till dig per post
Se på och behåll dem så länge du vill
Skicka tillbaka filmerna och få hem nya

 

Just nu kan man prova 14 dagar utan kostnad.

 


Fika med cupcakes

Idag har jag spenderat hela dagen hos en av mina bästa vänner och hennes familj. Jag hade köpt med mig cupcakes från Cupcakes Stockholm som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Min väns syster och man var där med sina goa prinsessor, Julia och Isabell. Lyckades fånga lilla söta Julia på bilden som blev stormförtjust i de söta små minimuffinsarna.
Innan fikat blev jag även bjuden på en jättegod middag, bla en couscousröra vars recept jag kommer att lägga ut senare i veckan.

 


Müsliscones

Först sovmorgon sen en härlig frukost med nybakta müsliscones och vädret ser ut att vara ganska fint idag också. Härliga söndag.

 

Müsliscones ( ca 6- 8 st)

6 1/2 dl vetemjöl/dinkelmjöl
2 dl müsli (gärna med frukt och nötter)
1/2 msk bakpulver
1 nypa salt
125 gram smält smör
1 ägg
2 dl naturell yoghurt

 

Sätt ugnen på 225 grader (200 grader varmluftsugn). Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål och häll sedan i det smälta smöret i mjölblandningen.
Vispa i en annan skål ihop ägg och yoghurt. Blanda i äggvispet i mjölblandningen och rör ihop till en deg. Forma bullar av degen och lägg dem på en bakplåtspapperklädd plåt.
Pensla eventuellt bullarna med lite mjölk och strö över lite müsli. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 10 - 15 minuter. Ta ut dem och servera direkt med ost och din favoritmarmelad.
Jag hade ingen müsli hemma så jag blandade havregryn med russin, hackade hasselnötter och klippta torkade aprikoser, vilket blev jättegott.

 


Mysiga varma älskade höstdag


Rosa Bandet

 

Tänk att det redan är 1 oktober idag. Har ju varit så varmt för årstiden de senaste dagarna så man har inte tänkt på att det faktiskt är höst. Nästa vecka skulle det ju bli kyligare igen och löven kommer snart ligga klistrade mot marken precis som Lars Winnerbäck sjunger.
Men oktober innebär inte bara gulnande höstlöv och mörka kvällar. Det är ju som ni alla säkert redan känner till då årets Rosa Bandet kampanj drar igång. Finns en hel uppsjö av prylar man kan köpa men jag har valt ut fyra av dem.
Smakade rosa keson häromdagen och blev inte så jätteförtjust i den men den har ju en sån söt förpackning och framförallt så är den ju en del i Rosa Bandet kampanjen.
Kreditkortet från Supremecard ger 1 krona på varje köp till Rosa Bandet året ut. Jag har detta kort och använder det emellanåt men är noga med att se till att överföra pengar så att man inte behöver betala någon ränta.
Armbandet tänkte jag köpa nästa gång jag går in på Lindex. Tycker faktiskt att det är riktigt snyggt och påminner om det Hermésarmbandet som jag har i orange.
De rosa tofflorna har jag och tyckte de verkade så mysiga och sköna så köpte dem i somras utan att egentligen tänka på att det också bidrog till ett gott syfte.

 

Stödjer ni Rosa Bandet kampanjen?