Veckans matlådor

Brukar inte vara så kreativ men idag kom jag på hur vi ska lösa stressen med matlagning och matlådor på vardagarna. Har fyndat en lantlig anslagstavla på Tradera och tänkte att den skulle användas till något nyttigt ändamål och den passar ju perfekt för att planera veckans matlådor.
Man skriver ner alla ingredienser från de recept man vill provlaga från olika receptböcker och från bloggar, från nätforum m.m på olika färgade lappar. Exempelvis pastarätter på rosa lappar och fiskrätter på gula lappar, etc. Sen skriver man sidnumret och vilken bok, vilken sida på nätet man hittat receptet från. Varje vecka försöker man blanda så många färger det går så man får en varierad veckomeny och så hänger man upp en lapp för varje veckodag. På morgonen tar man med sig lappen och lägger exempelvis i sin plånbok. På kvällen när man är helt slut, stressad och hungrig vet man precis vad man ska handla i mataffären. Och när man kommer hem är det "bara" att leta upp receptboken och börja laga kvällens middag som även borde räcka till matlåda dagen efter.
Visst verkar det smidigt?  Får dock utvärdera detta "koncept" senare och se om det fungerar i praktiken. Vore skönt att bli fri från "matlådeångesten" varje vardag. :)

 


Kommentarer
Postat av: ☆ Fru Eriksson

Smidigt & så snyggt/Kram Kram

2011-10-30 @ 18:45:48
URL: http://frunsblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0