Gräslig boost

Jag kom i kontakt med vetegräs första gången på ett lunchställe som serverar wraps och hälsosamma smoothies. Blev nyfiken på att prova vetegräspulver för att testa om jag skulle få någon extra energikick och köpte hem ett paket som de tydligen köpt in från Goforlife.se

 

Jag dricker ofta acaishots innan min träning och varje gång har jag kunnat prestera mer än jag någonsin trodde jag skulle orka. Första gången jag drack vetegräsdrinken var det ingen hit då jag var ovan vid smaken. Ja, det smakar verkligen som man föreställer sig att gräs ska smaka och drinken är som ni ser på bilden knallgrön. Jag har druckit den regelbundet i några veckor och känner mig faktiskt mycket piggare och har mer energi. Svårt att säga om det är placeboeffekten eller om det verkligen är så att det är en riktig dunderkur.

 

Vetegräs är fullspäckat med näringsämnen. Det innehåller alla de 8 livsnödvändiga aminosyrorna, och även 13 av de icke-livsnödvändiga aminosyrorna. Vetegräset är även rikt på mineraler och består främst av kalcium, jod, selen, järn och zink. En riktig kusin vitamin som innehåller följande vitaminer: A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, E och K. Det som är unikt med vetegräs är att det är ett nästintill komplett livsmedel och innehåller även flera hundra enzymer som är svåra att hitta i andra livsmedel. Runt 70% av innehållet i vetegräs består av klorofyll som bland annat hjälper till att sänka ditt blodtryck och stärka ditt immunförsvar. Det finns inga fettsyror i vetegräs så äter du inte fisk ca 3 gånger i veckan behövs det kompletteras med kosttillskott innehållande Omega 3.

 

Börja först med  att blanda i 1 tesked vetegräs i ett glas kallt vatten. Om du har svårt för smaken kan du dela en citron och pressa i några droppar citronsaft. Det går även bra att blanda vetegräspulvret i smoothies. Det viktiga är att det inte blandas med något varmt då dess näringsämnen inte klarar högre temperaturer. Efter någon vecka kan man öka dosen till 2- 3 teskedar per dag. Det bästa är att dricka vetegräsdrinken på morgonen en halvtimma innan frukost då näringen bäst tas upp på fastande mage.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0