Kesoplättar
Igår gjorde jag kesoplättar och de blev riktigt goda. Snabbt, enkelt och perfekt på en vardagskväll innan eller efter träningen eftersom de innehåller mycket protein från keson.
Kesoplättar (2 personer)
4 ägg
4 msk dinkelmjöl/bovetemjöl/grahamsmjöl
1 stor burk keso (500 gram)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Rör ihop smeten och klicka sedan ut smeten i stekpannan och stek ca 3 minuter på varje sida. Du behöver alltså inte ha ett plättjärn. Om du vill forma dem som hjärtan kan du steka dem i pepparkaksformar.
Servera med varma hallon, turkisk yoghurt eller smaksätt smeten med kanel eller kardemumma. Eller använd din egen fantasi! :)
Kommentarer
Postat av: Sandra
Det där måste jag testa! :)
Postat av: Carin
Ja, det måste du göra! :)
Postat av: Pernilla -Bli min jäst
Åh det låter som ett jättebra mellanmål efter träning! Måste försöka skärpa mig lite med maten nu när jag varit hemma och bakat varje dag i 1½ år... :) Ser jättefina ut!!
Postat av: Nathalie
Oh, älskar keso och älskar plättar så detta kan ju baara inte bli fel! I have to try it :)
Trackback